سلامتی بدون دود

سلامتی بدون دود جان تا این لحظه 4 سال و 10 ماه و 7 روز تو دل مامانشه

هنر تنبلی و فواید راهبردی‌اش برای تقویت سلامت ذهن

تنبلی کردن هنری است که به دست فراموشی سپرده شده است. تنبلی نه به معنای این‌که هر لحظه را با مشغولیت‌های بی‌معنی و بیهوده هدر دهیم؛ اتفاقا برعکس، به معنای وقتی که انتخاب‌ ما «هیچ کاری نکردن» است؛ بیکاری به معنای واقعی کلمه. در دنیایی که همواره مملو از حواس‌پرتی‌ها و مشغولیت‌های پوچ است، به‌ندرت پیش می‌آید به لحاظ ذهنی و روانی به خودمان استراحت بدهیم.

نگاه نو

گالری شمیس

اخبار سیاسی

خبر روز کابل

در عوض، اوقات فراغتمان را با هرزه‌گردی میان سرگرمی‌های نوین و مشغولیت‌های الکی تلف می‌کنیم؛ از بیهوده چک کردن ایمیل‌ها و دنبال کردن لحظه به لحظه اخبار روز گرفته تا ول چرخیدن در رسانه‌های اجتماعی و اموری از این قبیل؛ فعالیت‌هایی که اغلب باعث می‌شود خسته‌تر و درمانده‌تر از قبل شویم.

به‌طور مشخص در هر لحظه، توجهمان یا متمرکز است، یا پرت و آشفته. نکته اینجاست که تمرکز، توجه بی‌چون و چرا می‌طلبد؛ دقیقا همان چیزی که اجازه می‌دهد کارهایمان را به انجام برسانیم، گفت‌وگوهای معنادار داشته باشیم و زندگی‌مان را به پیش ببریم.

این در حالی است که به گزارش نشریه «تایم»، پژوهش‌ها نشان می‌دهد «تمرکز نکردن» نیز به همان میزان اثرگذار و نیرومند است، اگرچه به شکلی متفاوت. ممکن است قدری عجیب به نظر برسد، اما در حالی که تمرکز کردن موجب می‌شود فعال‌تر و پرکارتر ظاهر شویم، تمرکز نکردن به خلاق‌تر شدنمان کمک می‌کند.

به آخرین باری که فکری خلاقانه به ذهن‌تان خطور کرد، برگردید. خیلی بعید است زمانی اتفاق افتاده باشد که فقط روی یک موضوع خاص متمرکز بودید. در واقع، احتمال این که کاملا برعکس، اصلا متمرکز نبوده باشید، به مراتب بیشتر است. شاید بی‌خیال و سر فرصت مشغول دوش گرفتن یا قدم زدن بودید، یا سرگرم بازدید از موزه یا کتاب خواندن یا استراحت لب ساحل به همراه یکی، دو نوشیدنی. شاید هم مشغول مزه‌مزه کردن قهوه صبح‌تان بودید. بعد درست مثل صاعقه، فکری درخشان به ذهن‌تان خطور کرده است.

بی‌دلیل نیست که مغزمان لحظه‌ای خاص را برای ربط دادن فکرهایی که در ذهنمان چرخ می‌خورند، انتخاب می‌کند. زمانی که مجبور به تمرکز نیستیم و در وضعیتی بی‌خیال و آسوده به سر می‌بریم، مثل اوقات بیکاری یا تنبلی، ذهن‌مان مشغول پرسه‌زنی‌های شگفت‌انگیز است.

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که ۴۸ درصد مواقع ذهنمان مشغول پرسه‌زدن در آینده است. این در حالی است که زمان حال با ۲۸ درصد و زمان گذشته با ۱۲ درصد مواقع، سهم کمتری در این میان دارند. آن مقدار زمان باقی‌مانده هم ذهنمان عموما خالی یا رهاست. درصد دقیق این مواقع چندان اهمیتی ندارد؛ آنچه مهم است، روشن کردن این نکته است که پرسه‌زنی و سرگردانی افکارمان به آن میزان هم که تا پیش از این تصور می‌کرده‌ایم، تباه و بی‌حاصل نیست. فارغ‌بالی و بی‌خیالی این امکان را به ما می‌دهد تا به سه کار اساسی بپردازیم:

۱.استراحت

وقتی حواس و توجهمان معطوف به هیچ‌چیز نیست و در وضعیت آسوده‌خیالی به‌سر می‌بریم، مشغول استراحتیم؛ زمانی که خودمان را رها می‌کنیم، اجازه می‌دهیم ذهنمان آزادانه پرسه بزند. می‌توان وضعیتی را که ذهنمان آگاهانه مشغول پرسه‌زنی است، «تمرکز پراکنده» (Scatter Focus) نامید. در چنین وضعیتی مجبور نیستیم توجهمان را معطوف چیزی کنیم. این حالت که تقویت‌کننده انرژی است، کمک می‌کند بعدا بتوانیم عمیق‌تر تمرکز کنیم. انجام کارهای لذت‌بخش که نیازمند تلاش و تمرکز حواس نیست، می‌تواند در تقویت انرژی ذهنی مفید و موثر باشد. برای مثال، می‌توانیم زمانی را به انجام سرگرمی‌های خلاقانه اختصاص بدهیم، یا بدون گوش دادن به موسیقی، دویدن را امتحان کنیم و یا بدون موبایل که حواسمان را پرت کند، برای قهوه گرفتن مسیری را قدم‌زنان طی کنیم. علاوه بر این، ثابت شده است کارهای معمولی که از سر عادت انجام می‌دهیم، خلاقیتمان را حین فکر کردن افزایش می‌دهند.

۲. تدبیر و چاره‌اندیشی

تحقیقات نشان می‌دهد در مقایسه با زمانی که متمرکزیم، هنگام حواس‌پرتی ۱۴ برابر بیشتر به نسبت اغلب مواقع به آینده فکر می‌کنیم. همچنین، مواقعی که آسوده‌خاطریم و توجهمان معطوف چیز خاصی نیست، هفت برابر بیشتر به اهداف بلندمدتمان فکر می‌کنیم. طبیعتا پیاده کردن این اهداف موضوع دیگری است اما «تنبلی استراتژیک» (راهبردی) اجازه می‌دهد در وهله نخست، قصدهایمان را مشخص و تعیین کنیم و اهداف‌مان را به یاد بیاوریم.

۳.کشف ایده ها

ذهن سرگردان ما، هر سه مقصد ذهنی را به هم پیوند می‌دهد: گذشته، حال، آینده. در مقایسه با وضعیت متمرکز، وضعیت عاطل و باطل به نحو قابل ملاحظه‌ای با بینش خلاقانه‌تر همراه است. برای مثال، ممکن است ناگهان ایده‌ای را که چند هفته قبل جایی خوانده‌ایم، به یاد بیاوریم و آن را به چگونگی حل و فصل وضعیت فعلی‌مان در محل کار ربط دهیم. اوج دستیابی به ایده‌های خردمندانه و دور از انتظار را زمانی تجربه می‌کنیم که در وضعیت غیرمتمرکز به سر می‌بریم.

ظاهر امر این است که در مواقع بیکاری، کار خاصی انجام نمی‌دهیم اما به لحاظ ذهنی، دقیقا عکس آن صادق است. چه بسا باید بیش از این‌ها تنبلی کنیم؛ خواه بنا باشد به مغزمان استراحت بدهیم، خواه به دنبال کشف ایده‌های خردمندانه یا چاره‌اندیشی و تدبیر برای برنامه‌های آینده باشیم. گاهی اوقات برای آن که شاهد اتفاق‌های دل‌خواه باشیم، بهترین راه «هیچ کاری نکردن» است.


تاریخ : 25 شهریور 1398 - 01:47 | توسط : arnicatobacco | بازدید : 453 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

رو آوردن بانوان دانشجو به فروشنده‌گی

مسوولان اتاق تجارت و صنایع زنان ؛ در حال حاضر یک‌هزار و ۱۵۰ شرکت تجارتی از سوی خانم‌ها رهبری و مدیریت می‌شود.

نگاه نو

اخبار سیاسی

خبر روز کابل

گالری شمیس

نگاه نو_ منیژه وافق، رییس اتاق تجارت و صنایع زنان می‌گوید که حدود نصف این شرکت‌ها در کابل و نیمی دیگر این شرکت‌ها در ولایت‌های بلخ، هرات، ننگرهار و قندهار فعالیت دارند. خانم وافق افزود:‌ «زنان در بخش‌های مختلف تجارتی حدود ۷۷.۲ میلیون دالر سرمایه‌گذاری و حدود ۴۷ هزار شغل به میان آورده‌اند.» به گفته‌ی او، این زمینه‌های کار، بخش‌های‌ عنعنه‌ای، صنایع دستی و فابریکه‌های مختلف تولیدی را شامل می‌شود.

شهر کابل در این اواخر شاهد حضور و فعالیت کم‌پیشینه‌‌ی بانوان در بازار مردانه است. شمار زیادی از این بانوان که دانش‌آموخته یا دانشجوی رشته‌های مختلف هستند، به دلیل نبود فضای کاری و مشکلات اقتصادی به این فروشنده‌گی رو آورده‌اند.

در کنار مشکلات اقتصادی، گسترش روابط اجتماعی و افزایش اعتمادبه‌نفس از دلایلی دیگری است که این بانوان به فروشنده‌گی رو آورده‌اند.

ساره رضایی یکی از این بانوانی است که از چهار سال به این طرف در یک دکان لباس‌فروشی در منطقه پل سرخ شهر کابل کار می‌کند. او می‌گوید که به دلیل مشکلات اقتصادی و به هدف کمک به فامیلش، مجبور به ترک دانشگاه شده است. ساره رضایی آرزو دارد که با بهبود وضعیت اقتصادی خانواده‌اش دوباره وارد دانشگاه شود.

بانو رضایی «با وجود تمام مشکلات بازار مردانه» به فروشنده‌گی رو آورده است. او از چالش‌ها در برابر کار خود در مارکیت‌هایی که بیش‌تر فروشنده‌گان آن مرد هستند، سخن می‌گوید: «به خاطر تغییر سرنوشت خود و تغییر سرنوشت نسل‌های بعدی باید صدای خود را بلند کنیم و خودمان از جمله اولین کسانی باشیم که زمینه‌ی تغییر را ایجاد کرده‌ایم و مرزها را باید بشکنیم بیایید خاموش نبوده و تسلیمی را نپذیریم.»

آمنه ۲۰ ساله، بانویی دیگر است که در دکان سیمساری‌ای مصروف فروشنده‌گی است. او می‌گوید که مشتریانش از کار کردن او در این بخش ابراز خرسندی می‌کنند. بیش‌تر مشتریان آمنه خانم‌ها اند. آمنه می‌گوید: «در شهر کابل بیش‌تر فروشنده‌گان مردان اند و خانم‌ها در خرید اجناس زیاد راحت نیستند، بانوان خریدار با ما بسیار راحت استند.»

مریم عرفانی یکی از مشتریانی است که از سهولت‌هایی که بانوان فروشنده برای‌شان به میان آورده است، سخن می‌گوید.

بانو عرفانی می‌گوید: «قبلاً به دلیل نبود زنان فروشنده چیزی را که نیاز داشتیم با هزاران دشواری از یک مرد خریداری می‌کردیم در بعضی موارد حتا اصلاً از خرید آن منصرف می‌شدیم، اما اکنون با خیال راحت از فروشنده‌گان زن اجناس مورد نیازمان را می‌خریم.» مردانی که در مارکیت برای خرید آمده‌اند نیز از کار فروشنده‌گی بانوان ابراز رضایت می‌کنند. رسول یکی از مشتریانی است که با اعضای خانواده‌اش یک‌جا به خریداری آمده است. او می‌گوید: «من از این بانوان پرکار می‌خواهم تا در برابر مزاحمت‌ها و مشکلات مبارزه کنند و اصلاً تسلیم نشوند.» این باشنده شهر کابل، از دولت خواست که برای کاهش آزار و اذیت این بانوان، اقدامات جدی‌ای روی دست گیرد.

در کنار مشتریان، شماری از فروشنده‌گان مرد نیز از کار خانم‌های فروشنده استقبال می‌کنند.

حکمت‌الله غفوری یکی از فروشنده‌گانی است که در همسایه‌گی یکی از این بانوان فروشنده کار می‌کند. آقای غفوری از خانواده‌ها خواست «جلو فعالیت زنان‌‌شان را نگیرند تا کشور به سوی ترقی و تعالی سوق داده شود».

آقای غفوری معتقد است که بیش‌تر از نصف نفوس جامعه افغانستان را بانوان تشکیل می‌دهند و در صورتی که جلو فعالیت ‌آن‌ها گرفته شود، «تسهیلات اجتماعی به میان نمی‌آید».

در همین حال مسوولان اتاق تجارت و صنایع زنان می‌گویند که در حال حاضر یک‌هزار و ۱۵۰ شرکت تجارتی از سوی خانم‌ها رهبری و مدیریت می‌شود.

منیژه وافق، رییس اتاق تجارت و صنایع زنان می‌گوید که حدود نصف این شرکت‌ها در کابل و نیمی دیگر این شرکت‌ها در ولایت‌های بلخ، هرات، ننگرهار و قندهار فعالیت دارند. خانم وافق افزود:‌ «زنان در بخش‌های مختلف تجارتی حدود ۷۷.۲ میلیون دالر سرمایه‌گذاری و حدود ۴۷ هزار شغل به میان آورده‌اند.» به گفته‌ی او، این زمینه‌های کار، بخش‌های‌ عنعنه‌ای، صنایع دستی و فابریکه‌های مختلف تولیدی را شامل می‌شود.

مسوولان اتاق تجارت و صنایع زنان، حضور خانم‌های تجارت‌پیشه را در بخش‌های مختلف امیدوارکننده می‌خوانند و می‌گویند که هنوز هم چالش‌هایی در برابر کار زنان تجارت‌پیشه وجود دارد.

منیژه وافق، رییس اتاق تجارت و صنایع زنان نسبت به سهم زنان در تجارت و به ویژه فعالیت‌های رسمی تجارتی ابراز خوش‌بینی می‌کند و می‌گوید که کارهای بنیادی دولت در بخش تجارت، سبب سهولت کارهای زنان در این بخش شده و یک امیدواری هم در میان زنان برای کار در بخش تجارت به وجود آمده است.

خانم وافق افزود که هنوز هم چالش‌هایی در برابر کار زنان تجارت‌پیشه در کشور وجود دارد. به گفته او، زنان ناچار اند که برای گرفتن سهم‌شان مبارزه کنند،‌ چون جدی گرفته نمی‌شوند. او تاکید کرد که برای حل این چالش‌ها، هر روزه کار و تلاش می‌‌کنند.

منیژه وافق تصریح کرد که برای رشد زنان تجارت‌پیشه، برنامه‌های مختلفی، چون گسترش ارتباطات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، آگاهی‌دهی حقوقی و برگزاری نمایشگاه‌ها برای زنان را در داخل و خارج روی دست دارند و انجام می‌دهند.

او خاطرنشان کرد که در حال حاضر نیز زنان تجارت‌پیشه افغان با تاجران پاکستان، هند، ایران و امارات متحده‌ی عربی داد‌و‌ستد دارند.


تاریخ : 20 شهریور 1398 - 23:02 | توسط : arnicatobacco | بازدید : 443 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

گالری شمیس

گالری شمیس افتخار دارد نمایشگاهی از آثار نقاشی فیگوراتیو در سطح هنرمنـدان جوان در آبان 98 برگزار کند. هـدف این برنامـه، معرفی و ارتقاء جایگاه هنرمنـدان، بحـث و گفتگـو درباره ‌نقاشی معاصـر و ارائه‌ی فرصتـی برای طـرح دیدگـاه جدید درباره‌ی نقاشی معـاصر ایران است.
هر هنرمند میتواند تا10 اثر ارسال نماید.

موضوع، تکنیک، متریال و روش اجرا، آزاد است. حداکثر سن برای شرکت کنندگان:35سال است حداکثر سایز اثر ، برای هر ضلع ، 100سانتی متر می باشد. مهلت ارسال تصاویر آثار و فایل سی وی: 30 مهر
توجه: تصاویر ارسالی با رزولوشن 300Dpi بدون نورخوردگی وسایه باشد. تصاویر ارسالی باید منعکس کننده ی تمام ویژگی های اثر باشد. فایلcv با فرمتpdf، شامل اطلاعات فردی، خلاصه ی بیوگرافی و رزومه و راه ارتباطی باشد.

نگاه نو


تاریخ : 05 شهریور 1398 - 02:30 | توسط : arnicatobacco | بازدید : 443 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید